Dordrecht genomineerd voor Beste Binnenstad 2013-2015

Dordrecht is genomineerd voor de beste binnenstad 2013-2015 in de categorie grote steden. De overige genomineerden zijn:
• Amsterdam
• Den Haag
• Haarlem
• Leeuwarden

De titel "Beste Binnenstad" is een echt kwaliteitslabel. Juist in deze tijd waarin binnensteden onder druk staan is positieve aandacht voor de kwaliteit waardevol. Bovendien levert de titel een belangrijke bijdrage aan de economie van de binnenstad, zo leren de recente ervaringen in Eindhoven, Hoogeveen en Venray.

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt tweejaarlijks georganiseerd. Het is de kans om te laten zien wat er gedaan wordt om de binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk te maken.  In de voorselectie  zijn alle deelnemende steden (30 stuks) beoordeeld door een nominatiecommissie, samengesteld uit onafhankelijke deskundigen op diverse binnenstedelijke thema’s.

De Beste Binnenstad is een kwaliteitslabel en alle onderdelen van de binnenstad worden tijdens de beoordeling en jurering onder de loep genomen. De 'Beste Binnenstad’ springt er niet alleen uit op het vlak van winkels of parkeermogelijkheden, maar onderscheidt zich in de volle breedte van andere binnensteden. Zowel vanuit de optiek van de consument als het bedrijfsleven, bewoners en bezoekers. Het uitgangspunt is de ontwikkeling die een binnenstad binnen een periode van twee tot drie jaar heeft doorgemaakt.

De komende maand gaan de gemeente Dordrecht, Dordrecht Marketing en andere belanghebbenden de movtivatie waarom Dordrecht  de titel Beste Binnenstad 2013-2015 verdient verder uitwerken.

De nominatiecommissie kiest medio september per categorie twee finalisten op basis van deze motivatie. De winnaars worden 21 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Eindhoven bekend gemaakt.

Terug naar het nieuwsoverzicht Print