Culinair Genieten in Dordrecht

Van welke smaak je ook houdt, Dordrecht heeft het. Diverse wereldkeukens, maar ook stijlvolle, trendy restaurants. Daarnaast zijn er tal van gezellige terrassen en pleinen, zoals het Scheffersplein in het hartje van de stad, met rondom cafés en restaurants. Uniek is ook Groothoofd. Hier heb je vanaf de terrassen een prachtig uitzicht op het Drierivierenpunt waar plezierjachten en binnenvaartschepen voorbij varen. Een overzicht van de horeca in Dordrecht vindt u hier >>>

Het Groothoofd
Het Groothoofd is de historische locatie met vanaf de terrassen prachtig uitzicht op het 3 rivierenpunt. Nabij de oude stadspoorten van de stad heeft u een prachtig uitzicht op Papendrecht en Zwijndrecht op één van de drukst bevaren punten van europa. In deze
ambiance is het rustig genieten van het mooie uitzicht en rust in het centrum.

Blauwpoortsplein
Het Blauwpoortsplein, met een prachtig uitzicht op de Grote Kerk, en de omgeving Houttuinen bevinden zich rondom de historische havens van de stad. Vanaf de terrassen heeft u het mooiste uitzicht op de havens en kunt u genieten van de passerende boten. Naast deze terrassen bevinden zich hier diverse restaurants, met diverse keukens maar ook het echte oud-hollandse café ontbreekt hier natuurlijk niet.

Scheffersplein
Het centrale horeca- en terrassenplein in het centrum. Rondom dit plein bevinden zich diverse restaurants en cafés variërend van oude stadscafé's tot sfeervolle trendy restaurants. Op de terrassen is het ook een beetje zien en gezien worden, vrijwel alle winkelstraten monden namelijk uit op dit plein.

Nieuwstraat
De Nieuwstraat kent een grote verscheidenheid aan horecagelegenheden; een verzameling van totaal verschillende restaurants wat betreft smaakbeleving, sfeer, inrichting, keuken en prijs. De Nieuwstraat is daarom omgedoopt in de Smaakstraat, waar de horecaondernemers enthousiast samen werken om voor elk wat wils te bieden. In deze straat vinden ook diverse kleine evenementen plaats.

Statenplein

Op het Statenplein bevinden zich terrassen en restaurants in een historische omgeving met uitzicht op het vernieuwde Statenplein. De panden waarin de restaurants zijn gevestigd zijn veelal historisch en grenzen aan het Hof en de Hoftuin.

Verborgen terrasjes

In de binnenstad bevinden zich vele onbekende, beschutte sfeervolle terrasjes en stadstuinen. Deze zijn vanaf de straatzijde vaak niet zichtbaar. Met name rondom de Groenmarkt zijn deze te vinden. Voorbeelden hiervan zijn: Talamini, De Zoete Belofte en de Witte Haen.