Cinema The Movies Dordrecht

The Movies Dordrecht kiest voor gezelligheid en persoonlijkheid. In dit filmhuis worden diverse films vertoond in één van de drie zalen. Geen megabioscoop maar een ouderwets gezellige maar moderne bioscoop in een prachtige ambiance.

De zalen ehebben een verschillende grootte, waarin je je altijd prettig voelt. De grootste zaal heeft 150 stoelen, daarna komt er één met 100 stoelen. De twee kleine zalen hebben elk 64 stoelen. DeDe filmdoeken zijn groot, zoals het hoort; zaalbrede projectie. Projectie- en geluidskwaliteit zijn top! Uiteraard ook in 3D en met surround sound.

Programmering

The Movies Dordrecht presenteert een breed programma. Elke week de nieuwste films, vaak met voorpremières met twee centrale lijne

- “auteurscinema”: films die bepaald worden door de regisseur of de scriptschrijver en niet door de producent of verkoopafdeling.  Dat is een bonte mix van kaskrakers zoals “Intouchables”, “The Hobbit”,  “Midnight in Paris” en “The King’s Speech" tot de filmkunst van onafhankelijke regisseurs uit de Europese (Michael Haneke, Francois Ozon, Wim Wenders) en overzeese (Gus van Sant, Quentin Tarantino en Ang Lee) cinema;

- films voor de hele familie met kinderen tot ca. 12 jaar. De films dus uit de Disney- of Dreamworks-studio’s, zoals  Ice Age, Madagascar, Kuifje, Cars etc. Maar ook de kinderfilms met NL-helden zoals Nijntje, Ernst & Bobbie of Mees Kees.

In The Movies is verder een restaurant voor 50 personen en een grand-café waar je met en zonder bioscoopkaartje welkom bent voor bijvoorbeeld lunch of borrel. In de zomermaanden zal tevens de de terrastuin aan de Augustijnenkamp geopend zijn.

Kijk op de website voor de programmering.